Dauphin

A Dauphin német cég, mely irodai és otthoni bútorok gyártásával foglalkozik, nevét az innováció és az ergonomikus ülés fémjelzi. Optimális megoldásokat nyújt az irodai és otthoni munkához, de konferenciatermek és recepciók számára is. Fő célja, hogy megteremtse az egészséges és harmonikus környezetet. A Dauphin, Trend Office, Tüco, Bosse, Dauphin Home, Sectio Aurea független almárkák mind a Dauphin Human Design csoport tagjai, melyek tökéletesek kiegészítik egymást, és jó cégarculatot képeznek, ezért kitüntetett gyártó Európa szerte.

1969-ben alapították a céget Offenhausenben, Németországban. Az évek során vezető pozícióba került az irodai bútorgyártás piacán, ezért kiváló minőségű termékek gyártójaként ismerik el. Manapság 22 értékesítési és termelői cége van Németországban és külföldön egyaránt, valamint számtalan irodája, képviselője, és licence létezik 78 országban.

A vállalat értékeinek köze van a sikerhez: filozófiája, hogy nem csak a gyártásra kell hangsúlyt fektetni, hanem az is fontos, hogy ügyfelei életminőségének javulásához hozzájáruljon.

 1. A munkahelyi és élő környezet javítása

  A hangsúly az egész emberen és annak igényein van. Különféle interdiszciplináris tanulmányokat és vizsgálatokat végeznek, így minden Dauphin termék alapját a kutatási eredmények képezik. A Central Journal for Occupational Medicine, Occupational Health and Safety and Ergonomics 2/2009-es számában megjelent egy tanulmány, mely arra a tényre világít rá, hogy egy irodai szék műszaki jellemzői kulcsszerepet játszanak abban, hogy milyen módon ül valaki rajta. Az irodai dolgozók rendszerint statikus ülőhelyzethez alkalmazkodnak, mely izomfeszültséghez és gerincproblémákhoz vezet, ezért olyan fontos a megfelelő ülőpozíció. A Dauphin emiatt a dinamikus ülést ajánlja, mialatt a gerinc izmai mozgásban maradnak és javítják a vérkeringést.

  Az elmúlt évtized kutatásaiban a fő hangsúlyt az ergonómiailag kiváló minőségű székszerkezetek és a személy ülőhelyzetének összekapcsolására esett. A Dauphin az ErgoTools-t használja, mely rávilágít a felhasználó egyéni ülőmódjára. A hát kontúrjainak rögzítéséhez, és az izomtevékenység felderítéséhez használják. A vizualizáción keresztül láthatóak az ergonómikus kialakítású székek pozitív hatásai a helyes testhelyzet eléréséhez.

  "Az egészség teljes fizikai, szellemi és szociális jóléti állapotot jelent, nem pedig a betegség vagy fogyatékosság hiányát." - ezen elv alapján gondolkodik és működik a Dauphin. A legjobb technikákat használja kifinomult termékei fejlesztéséhez, melyek védelmet nyújtanak az izmok, ínszalagok, csontok és ízületek megfeszülése ellen a hosszú munkafolyamat során, így célzottan enyhítik a test terhelését. A statisztikák szerint kb. 80 ezer órát töltünk ülve a munkahelyen, és a legtöbb esetben rossz testtartást veszünk fel, melynek hátfájás, izomfeszültség és csökkent munkaképesség az eredménye. Ezért rendkívül fontos ergonomikus irodai széket választani, mert a nap túlnyomó részét rajta ülve töltjük. Amennyiben irodáját az ergonómiai követelményeknek megfelelően szeretné berendezni, nézzen szét a ChairPro weboldalán a Dauphin modellek között.

 2. A jó design különösen fontos

   A Dauphin úgy véli, a jó design nem pusztán öncél, hanem ergonómiai értelme is van, sőt funkcionális előrehaladás is egyben. Számos díj bizonyítja a márka nemzetközi elismertségét:

  • Az inTouch modellért kapták meg a 2011-es red dot valamint a 2012-es iF product design díjat is, mely az ergonómia és a tervezés tökéletes színtézisével győzte meg a zsűrit.
  • A feszített hálós háttámlával rendelkező Lordo típusú szék International Design Baden-Württemberg 2009-es ezüst díját nyerte el. A zsűri a hagyományos tervezési szempontokat vette figyelembe az értékelésnél, mint az ergonómia, ökológia, és érték, és külön dicsérte a Lordo-t kimagasló tervezési tulajdonságai és innovációs képességei miatt.
  • A Join Me-t a 2003-as GOOD Design és a 2005-ös BED díjjal jutalmazták. A két innováció (Join Me összecsukható asztal és a Join Me egymásba nyomható székek) a kommunikációs és szemináriumi területen kapott elismerést kiváló tervezése miatt kapta a The Chicago Athenaeum-tól (mely az egyik legrégebbi és legnagyobb presztizsű díja). 2005-ben pedig a The Business Equipment Digest által tett szert a BED Excellence díjra "Munkaszék" kategóriában.

  A tervezők

  Martin Ballendat

  Martin Ballendat - szerint a "jó tervezés egyszerű, nagyon egyszerű." Filozófiáját mi sem bizonyítja jobban, mint a siker, díjak és több mint 70 tervezői kitűntetés. A Lordo, a Join Me és a Fair Play modellek az ő munkái.

  Professzor Rido Busse

  Professzor Rido Busse - 50 éves karrierje során temérdek díjat tudhat magáénak előadóként, komoly elismerésű tervezői díjak szponzoraként, zsűri és tervezési szakértőként, vagyis manapság keresettebb személy, mint valaha.

         
  Manfred ElzenbeckKlaus Haar

  Manfred Elzenbeck and Klaus Haar - kettejük közreműködésének köszönhető a @Just és a TakeOver ergonomikus székmodellek.

  Daniel Figueroa

  Daniel Figueroa - Cubában született, belsőépítészetet tanult és számos nemzetközi díjat megnyert. Az ő tervezése az X-Code sorozat.

         
 3. Garancia a minőségi színvonalú megoldásokra

  Az összes Dauphin terméknek a legszigorúbb minőségi elvárásoknak kell megfelelnie. A DIN EN ISO 9001 és DIN EN ISO 14001 tanúsítvánnyal évente ellenőrzik, a mi tanúsítványunk érvényességi ideje három év, ezért van az, hogy a Dauphin termékek biztonságos befektetésnek számítanak. Nagyrészük "Quality Office" minősítést kap, mert nem csak a szék funkciói, hanem az emberek munkahelyi egészsége és a biztonsága is fontos szerepet játszik az irodai tér tervezése és berendezése során.

  A legtöbb termék a BIFMA előírásoknak is megfelel, mivel elnyerték a BIFMA TM 2-Gold szintű tanúsítványt. A BIFMA azon üzleti és intézményi bútorgyártók szakmai szövetsége, melyek fejlesztenek, karbantartanak, biztonsági és teljesítményi követelményeket tesznek közzé a bútor termékekkel kapcsolatban.

  A GS biztonsági szimbólum egy fontos mutatója a minőségi Dauphin termékeknek, ami garantálja, hogy azok megfelelnek az Európai Unióban érvényes biztonsági előírásoknak.

 4. Fenntarthatóság és környezetvédelem

  E két fogalom jelentős szerepet játszik a Dauphin vállalati politikájában. Aktívan kímélik a környezetet, jogszabályai és szabványai összhangban vannak a környezettel.

  2010-ben úgynevezett EMAS minősítést kapott, mely az Eco-Management and Audit Scheme rövidítése, amit az Európai Unió dolgozott ki. Egy közösségi rendszer, mely magában foglalja a környezeti menedzsmentet és a vállalati környezetvédelmi ellenőrzést azért, hogy javuljon a cégek környezeti teljesítménye (mely tegyük hozzá, önkéntes alapon működik, mert nem kötelező a vállalatok számára).

  Az erről szóló nyilatkozat itt megtekinthető: EMAS_Zertifikat.pdf

  2007-es Umweltpakt Bayernhez (Bajor Környezetvédelmi Paktum) való csatlakozásukkal arra törekednek, hogy példát mutassanak Bajorországi cégekkel való együttműködésükkel és a jogi követelményeken túllépve megóvják a környezetet a jövőbeni károktól.

  A hitelesítés az alábbi linken érhető el: Umweltpakt_Bayern.pdf

 5. A partnerség szellemében
   

  A Dauphin bizalmi, etikai és feddhetetlenségi viszonyt próbál kialakítani ügyfeleivel, mert hosszú távon az elégedett ügyfélből partner válik.

  Kárpit
  Szövetek és színek széles skálájával találkozhat ezt a linket követve: 03_Colours.pdf

  Szerkezetek
  Kiváló minőség és tartósság határozza meg szerkezeteit, mivel saját mechanizmusokat fejleszt székeikhez, melyek a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek.