Örömmel vettük észre, hogy a ChairPro Magyarország Kft. a vásárlók egyre nagyobb bizalmát élvezi. Nagy építőipari cégek, neves ügyvédi irodák és szoftverfejlesztő cégek választják a ChairPro webáruházát, ahonnan egyszerűen és kényelmesen tudnak jó minőségű székeket beszerezni. Na de, milyen széket is választanak a nagyok?

 


 

 

A tárgyalószékek jellemzően az olcsóbb, kevésbé kényelmes székek közé tartoznak, hiszen nem azon ülünk naphosszat. A gyakorlat egyébként valóban azt mutatja, hogy az 1 óránál hosszabb operatív megbeszélések nem hatékonyak, a tapasztalt középvezetők ezért eleve be is szorítják a megbeszélést ilyen "szűk" keretek közé. Talán egyes esetekben még szándékos is, hogy a tárgyalószékek nem éppen  a legkényelmesebbek: a kollágák, vagy ügyfelek csak szorítkozzanak a lényegre és hagyják a kedélyes témákat a munka utánra. Van ebben is valami.

De vajon hogy gondolkozik egy ügyvédi iroda? Az ügyvédi egy kifejezetten öltönyös-fehérgalléros szakma és az egyik specialitásuk, hogy szeretnek és muszáj is beszélniük. Szakmájuk lényege a vita, az érvelés, az álláspontok fejtegetése. Hogyan lehetne hatékony megbeszéléseket lefolytatni így kényelmetlen széken ülve? Fontos, hogy kényelmesen párnázott ülőlapok és megfelelően kialakított háttámlák legyenek, ahol a több órás tárgyalási menetek sem fárasztják ki a tárgyaló feleket és a drága zakók, öltönyök sem gyűrődnek ronggyá. 

Egy ügyvédi irodának továbbá kiemelten fontos az arculat, a design, a minőség: az ember a titkait, az életét nem szívesen bízza olyan emberekre, akik környezetéből árad az amatőrizmus, a rendetlenség, az avíttság, az igénytelenség. Mindig van első benyomás, mindig van hangulat: az érzelmi benyomások alól és előítéletektől egyik ember, egyik ügyfél sem mentes. Így egy ügyvédi iroda különösen nem engedheti meg magának, hogy magáról kellemetlen benyomást keltsen. 

Egy profi ügyvédi iroda tárgyalójában még a székek is magasított háttámlás, minőségi szövettel vagy bőrrel (műbőrrel) borított igazgatói székek kell, hogy legyenek, különben csak egy átlagos önkormányzati ügyfélszolgálat benyomását keltik - hiába a festmények és az ódon asztalok.

S hogy mennyire kell ergonomikus legyen? Egy magasságállítási és egy hintamechanika nem árt, ha több órát kell a székben eltölteni. Jól esik a vita hevében néha hátravetni magunkat és úgy hallgatni a másik érveit. Másrészről fontos, hogy a tárgyalás végeztével a székek begördíthetőek legyenek az asztal alá - így a karfák teteje alacsonyabbnak kell lennie az asztallap aljánál. Így nem is fog karcolódni, kikopni a karfa-top, a kényelmes, párnázott kartámasz.

S hogy mit ajánlunk? Designban a Leyform (olasz, mi más...) szinte verhetetlen.

Leyform vezetői és tárgyaló székek a ChairPro szék webáruházban

Leyform igazgatói szék

Szép napot kíván mindenkinek,

 a ChairPro csapata