Ismerje meg új Mayer gyerekbútorainkat webáruházunkban!

Szülőként mindannyian tudjuk, hogy gyermekünk egészsége a legfontosabb, ehhez pedig egészséges életmódra nevelésükkel (pl. sport, elegendő alvás és ergonomikus bútorok használata tanulás közben) elkerülhetők az olyan egészségügyi problémák, mint például a hátfájás, fáradtság vagy fejfájás. Azok a bútorok, melyek a gyerekekkel együtt „nőnek”, egészséges, vidám és tanulást ösztönző megoldást jelentenek számukra, valamint óvodás kortól egészen iskolás éveik befejezéséig végigkísérik fejlődésüket.

ChairPro - Mayer gyermekbútorok

Blogposztunkból kiderül, mire kell figyelni gyermekeink bútorainál!

ChairPro - Mayer gyermekbútorok - mire érdemes figyelni

  1. Székmagasság – mindig a szék magasságának beállítása legyen az első lépés. A helyes székmagasságot úgy állítsuk be, hogy a gyerek mindkét teljes talpa kényelmesen a padlón legyen, a lábszár és a comb megközelítőleg 90 °-os szöget zárjon be. Így lesz a legmegfelelőbb a szék magassága.
  2. A szék ülőlapjának mélysége (ülésmélység) – a megfelelő ülésmélység beállítása fontos szerepet játszik a láb diszkomfort érzetének elkerülésében. Ha az ülőrész túl rövid, akkor elégtelen vérkeringés léphet fel, a túl hosszú ülőrész pedig térdfájdalmakhoz vezethet. A megfelelő ülésmélységet úgy tudjuk beállítani, ha a gyerek a combja kétharmadával ül a széken, kényelmesen a háttámlának támaszkodik, különösen figyelve a hát alsó részére.
  3. Asztalmagasság – a szék megfelelő méretre állítása után állítsuk be az asztal helyes méretét. Az asztal magassága akkor megfelelő, ha az előbbiekben leírt székbeállítás és testtartás figyelembevételével a könyök érinti az asztallapot.
  4. Asztallap dőlésszöge – amikor a gyerekek vízszintes asztallapon dolgoznak, akkor túlságosan lehajtják a fejüket, ami a felső hátizom feszüléséhez és fejfájáshoz vezethet. A szükségtelen gerincterhelés elkerülhető, ha az asztallap szögét 10° – 16° -ra állítjuk íráshoz és még nagyobb szögre olvasáshoz. A legjobb megoldás a könyvet vagy füzetet a kihúzható könyvtartóra helyezni, ami egy praktikus, különálló kiegészítő, számos döntési lehetőséggel. Betolható, elrejthető a polcon, kihúzva pedig a könyvet, füzetet helyezhetjük rá, beállítva a legmegfelelőbb dőlésszöget.

Webáruházunk új, magas minőségű Mayer bútorai minden fenti dimenzióban helyt állnak és rugalmas állíthatóságuknak köszönhetően kényelmes és megbízható társat jelentenek a gyermekek számára a mindennapi ülést igénylő tevékenységek elvégzésében.

Mit érdemes tudni a Mayer bútorokról?

A Mayer-Siztmöbel cég gyermek ergonomikus íróasztalok és székek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, amelyek speciális, testmagassághoz és testalkathoz állíthatóságuknak köszönhetően új lehetőségeket nyitnak az gyermekek egészségének megőrzésében. A bútorok a német anyacég csehországi gyárában kerülnek összeszerelésre és kárpitozásra, szállításuk rugalmas és gyors, legtöbb termékük készleten is elérhető. A Mayer termékek prémium minőségűek, amire a gyártó kifejezetten ügyel, ezért a legtöbb termékre 5 év garancia érvényes.

Válasszon állítható ergonomikus székeink és asztalaink közül és biztosítsa gyereke egészségét éveken át! Ismerje meg webáruházunkban elérhető termékeiket itt.