Ergonómia, azaz egészséges munkavállalók az irodában

Az ergonómia pozitív hatásai:

Napjainkban egyre több cég helyezi munkavállalóit ergonomikus székekbe. De nem csak egészségügyi okok miatt, a háttérben más indíttatások is felfedezhetőek.


A munkaerőpiacon sok olyan területtel találkozhatunk, mint például az IT szektor, ahol nagy munkaerőhiánnyal szembesülünk.


A munkaadóknak a pályakezdők bevonzása és megtartása nagy kihívást jelent. Ezen a területen már több cég is felismerte, hogy az ergonomikus és komfortos irodák kialakítása fontos szempont a munkavállalók megtartása érdekében. Tehát az ergonomikus termékek használata elengedhetetlen, ha ügyfélbarát munkakörnyezetet szeretnénk biztosítani, munkakörtől és pozíciótól függetlenül. Ezeknek az árucikkeknek a megvásárlásával vonzóbbá tehetjük munkahelyünket, hosszútávon fenntartva ezzel dolgozóink egészségét is.

irodai ergonomia


Ergonómia egyenlő kevesebb betegszabadság?

Az Európai Munka- és Egészségügyi Hivatal adatai szerint a munkahelyi megbetegedések miatt évente 146 millió munkanap veszik el, ami 15000 ember egész életében végzett munkaidejét jelenti.

Az irodai alkalmazottak napi 8-10 órát ülnek irodai székekben. Ezért, ha nem a hátizmaiknak megfelelő felépítésű széket használnak, akkor ezek a termékek akár fej és hátfájást, de hosszabbtávon váz-izomrendszeri és keringési rendellenességeket is okozhatnak.

Ezért is fontos a szinkronmechanikai székek használata a mindennapokban, ugyanis a dolgozók teljesítményét és egészségi állapotát részben az irodai berendezés, a munkahelyi eszközök, a fizikai munkakörnyezet határozza meg.

 Iroda