Tovább bővítjük kínálatunkat, hogy bármilyen területen is dolgozzon, nálunk megtalálja a tökéletes széket.

Ezúton foglaljuk össze, hogy mit képvisel a francia székgyártó, a Kango. Ergonomikus munkaszékeket, félig álló és álló székeket gyárt minden munkaterületre, például irodák, laboratóriumok, oktatási intézmények, ipari- és élelmiszeripari helyszínek, egészségügy számára. Innovatív termékeiket a két éves tesztelés, technikai és ergonómiai vizsgálatok fejlesztették tökéletessé. A kiváló minőségű, 5 éves garanciával kapható székek Franciaországban készülnek.

Számos munkavállaló olyan feladatot lát el, ami hosszú távú figyelmet igényel. Akár álló, akár ülő, a kényelmetlen testtartás vagy izomfájdalom hátrányosan befolyásolhatja a finom mozgásos teljesítményt és a koncentrációt, és folyamatos stresszt gyakorolhat a gerincre.

Tudta, hogy a hátproblémák adják az elvesztegetett idő egyik fő okát?

A hosszú ideig tartó ülés önmagában is kényszer, melynek kedvezőtlen középtávú hatásai lehetnek, ha a munkavállaló nem tud kényelmes ülőhelyzetben dolgozni és rendszeresen változtatni a testtartását. Az üléspozíciók változtatása fontos a megfelelő véráramlás elősegítése, a lábak és az ágyéki régió fáradtságának elkerülése érdekében.

Nehéz megtalálni az egyensúlyt a kényelem és a hatékony munkavégzés között a munkahelyen. Minden ülésnek tökéletesen kell illeszkednie a tervezett munkakörülményhez és a felhasználó egyedi adottságaihoz (magasság, súly stb.). Minden Kango ülés mechanikus rendszerrel rendelkezik, amely pontosan beállítható a munka típusához és a felhasználók igényeihez.

A tökéletes szék megtalálásához első lépésként a munka során felmerülő tipikus pozíciókat kell meghatározni, majd a helyzeteknek leginkább megfelelő széket kiválasztani. Erre fókuszálva két példát is hoztunk a kínálatból:

Álláskönnyítő szék


A speciális patkó formájú alappal rendelkező álláskönnyítő székük egyedülálló szabadalom a piacon. Az egyetlen álláskönnyítő, amelyet álló helyzetben egyenes lábakkal kell használni. Ez a rendszer elosztja a testtömeget a lábak és az ülés között, így kiküszöböli, sokszor a felállás után jelentkező fáradtságérzetet. Ennek köszönhetően komfortot nyújt hosszabb időtartamú munkavégzés során is, akár 4 óra hosszáig.

Nagyon stabil és kevés helyet foglal el. Ideális minden olyan munkaállomáshoz, ahol normál szék nem használható pl. kórházakba, gyógyszertárakba, gyártócsarnokokba. Az ülés szappannal és vízzel mosható, valamint alkohollal és fertőtlenítőszerrel is áttörölhető. Rozsdamentes acél kivitelben is kapható.


Koncept termékcsalád

 


A Koncept termékeket szoros együttműködés keretében fejlesztették ki egy emberi mozgás tanulmányozására specializálódott vállalattal. A speciális kialakítás megfelel az összes használati és munkakörnyezeti körülménynek. A 48 modellből álló termékcsalád különböző ágazatokhoz tud alkalmazkodni, mint például ipar, laboratóriumok, kiskereskedelem, szolgáltatások.

A fejlesztés során a megoldandó probléma az volt, hogy senki nem rendelkezik tökéletesen szimmetrikus testtel. A Koncept szék speciális, önbeálló mechanizmusának köszönhetően követi a test mozgását.  A két részre osztott ülőlap nagy deformációs kapacitással rendelkezik, így jobban elosztja a terhelést mozgás közben és megtartja a helyes egyensúlyt. Ezzel elősegíti a megfelelő keringést a különböző pozíciókban. Egyenlőtlen terhelés esetén pedig lényegesen csökkenti a nyomáskülönbséget a két láb között a hagyományos üléshez képest, például pedál lenyomása közben.

 

A speciális igényekre kifejlesztett Koncept (7NK) modellhez laboratóriumi ISO3 Clean Room tanúsítvány is tartozik. Így kifejezetten alkalmas ipari, laboratóriumi használatra. Könnyen tisztítható általános tisztító- és fertőtlenítőszerekkel. Ellenáll az éles szerszámoknak, szikrának, gyenge savaknak és a szénhidrogéneknek.

A teljes választék megtekinthető a KANGO katalógusában.