4. Húzd hátra a lapockáidat!

Ezzel a mellkasodat is előremozgatod és a vállaid is a megfelelő pozícióba kerülnek.

5.Rakj el egy hát-vagy ágyékpárnát a székedre, vagy használj testtastásjavító széket!

Egy ilyen párna helyetted dolgozik, mivel megtartja a gerincedet, így ülés közben mindig a megfelelő pozícióban tart. Még egyszerűbb megoldás, ha egy felgöngyölt törölközőt teszel a hátad mögé.
Egy ergonomikus testtartásjavító szék rendkívüli módon segíthet a helyes testtartás elérésében.

6. Állj fel és mozogj minél gyakrabban!

Ha huzamosabb ideig ülsz egy helyben, azt a tested is megérzi. A keringésed lelassul, a hasizmaid elgyengülnek, a csontok elvékonyulnak az inaktivitás miatt, és a várható élettartamod is lecsökken. Hacsak nem egy álló asztalnál végzed a munkádat, nehéz elkerülni az egész napos ücsörgést.

Ha nem tudsz gyakran kiszabadulni az irodából, próbálj meg minden órában felállni és apró sétákat beütemezni a napi rutinodba. Emellett az is segíthet, ha a távolabb lévő mosdókba mész és lift helyett a lépcsőket választod. A folyamatos mozgás bevétele a napi rutinodba nem csak a testtartásodon javít, hanem a hatékonyságodon és a koncentrációs képességeden is!

7. Csinálj apró asztali gyakorlatokat!

Íme néhány gyakorlat, amit az irodai székeden ülve is elvégezhetsz:

-Ülj egyenesen, emeld fel a kezeidet a fejed fölé egyenes könyökkel! Kulcsold össze az ujjaidat, majd dőlj jobbra és balra!
-Tedd keresztbe a bal lábadat a jobbon, tedd rá a jobb kezedet a bal lábadra, ezáltal elfordítva a testedet. Nézz át a bal vállad fölött és lassan fordítsd el a testedet, majd ismételd meg ugyanezt a másik oldalon!
-Nyújtsd ki a bal lábadat úgy, hogy a lábujjaid előre mutassanak, majd hajtsd vissza a lábfejedet! Ismételd meg ötször, majd csináld meg a másik lábaddal is!
-Asztali jóga: Nézd meg ezt a videót egy egyszerű jóga-rutinért, amit akár hat perc alatt is elvégezhetsz az irodai székedből!