1. Vegyen egy irodai forgószéket tizenötezer forintért. Meg se forduljon a fejedében ennél drágább. Elég jól néz ki az olcsóbb is: van karfája, forog, párnázott, műbőr és még gurul is. Cégvezetőként lehetőleg minden kollégája alá ilyet tegyen. Ezzel sokat spórol.
  2. Üljön le a székre, amin a következő 6 év alatt 1500 napot és több mint 12 ezer órát fog tölteni. Kezdjen el dolgozni.
  3. Fél óra után próbáljon kiegyenesedni, hogy a gerince megtarthassa természetes S-alakját. Fejére, vállára figyeljen!
  4. Álljon fel a székből és menjen ki a konyhába kávézni, beszélgetni. Kávézás közben fél kezével nyomogassa a derekát és masszírozza a nyakát.
  5. A helyes testtartásra jobban összpontosítson, mint a feladataira. Nem könnyű feladat: a hát egyenes, a vállak ejtve, áll behúz, a nyak egyenes, tekintetünk enyhén lefelé.
  6. A fészkelődések miatt zökkenjen ki állandóan. Mit is akartam az előbb? Ja igen. Ja nem.
  7. Rossz közérzetét sugározza bőséggel a kollégáira, a megélhetése forrását biztosító vevőkre, és panaszkodjon otthon a családnak, hogy Önt mennyire elgyötri a munka.
  8. Kezdjen el túlórázni, hogy behozza azt a lemaradást, amit nap közben szedett össze a székből való felugrálások, fészkelődések miatt.
  9. Ne fedezze fel az összefüggést a munkahelyi hatékonyság és egy jó szék között. Ha Ön beosztott, akkor túlórázzon. Ha Ön cégvezető, akkor túlóráztasson!
  10. Ne nézzen szét a ChairPro webáruházában. :)

Egy irodai szék átlag 6 éves élettartama során napi 22 Ft különbség van egy 15 és egy 50 ezer forintos szék között. Ez nem egészen egy percnyi munkaidőnek megfelelő bérköltség, azonban egy jó székben ülve a hatékonyságjavulás akár órákban is mérhető. Az ár tehát nem az egyetlen és nem a leglényegesebb szempont a irodai szék vásárlásakor. Gondolkozzunk el! Megéri napi 22 forintért tönkretenni az egészségünket, rontani a hatékonyságunkat, s ezáltal aláásni a cégünk sikerét, saját és kollégáink megélhetését?

Üdvözlettel,
ChairPro csapat